söndag 31 mars 2013

Fastighetsmäklarinspektionen - viktig men okänd.

Av årets konsumentenkät framgick i likhet med tidigare enkäter att relativt få konsumenter känner till Fastighetsmäklarinspektionen.  Undersökningen visade att den spontana kännedomen var  5 procent för Fastighetsmäklarinspektionen och 8 procent för Fastighetsmäklarnämnden. När intervjupersonen därefter fick frågan om man kände till att det finns en statlig myndighet med namnet Fastighetsmäklarinspektionen alternativt Fastighetsmäklarnämnden svarade 29 procent ja och 9 procent att de kände igen något av namnen.
  • 78 procent av de tillfrågade uppgav att det är mycket viktigt att det finns en myndighet som Fastighetsmäklarinspektionen.
  • 4 procent tyckte att det inte är viktigt.
  • Trygghet var det främsta skälet som de svarande uppgav.
  • 70 procent av dem som funderat på att klaga på en fastighetsmäklare uppgav att det var troligt att man skulle vända sig till inspektionen med en anmälan om man hade vetat om myndighetens existens.
  • 34 procent av de tillfrågade som kunde svara uppgav att de hade stort förtroende för fastighetsmäklare. Hos gruppen ”köpare, säljare och de som funderade på att köpa eller sälja” var det 44 procent som hade stort förtroende för fastighetsmäklare
Läs mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar