torsdag 5 april 2012

Jönköping går ljus framtid till mötes.

Fjärrvärme, kakelugn och vita väggar. Det är framtiden för vårt boende. I alla fall när jönköpingsborna själva förutspår utvecklingen. Även digitala dörrlås och centraldammsugare kommer att vara standard i de svenska hemmen i framtiden om vi får tro de boende i Jönköpings län. Detta och mycket mer avslöjas i den helt nya Trendrapporten 2012 från Svensk Fastighetsförmedling.


Trendrapporten 2012 är en kartläggning där 4 846 svenskar gett sina egna prognoser kring bostadsmarknaden och sitt framtida boende. Rapporten är indelad i fem teman; boende, ekonomi, inredning, drömläget och teknik. I Trendrapporten har även experter inom varje område analyserat resultatet som är nedbrutet på tio olika län, däribland Jönköping. I Trendrapporten 2012 avslöjas bland annat att hela 55 procent av jönköpingsborna tror att fjärrvärme är det värmesystem som gäller i framtiden, följt av solceller och bergvärme med 16 respektive 12 procent. Intressant är att yngre jönköpingsbor (15-30 år) är mer positiva till solceller med 23 procent jämfört med de äldre (över 60 år) där bara 11 procent tror på solen som värmekälla.

När jönköpingsborna siar om hur de tror att svenskarna kommer att bo i framtiden så är lägenhet i storstadsregion dominerande med 52 procent av de svarande. Villa i mellanstor stad kommer på andra plats med 39 procent och villa i en mindre stad på tredje plats med 24 procent. Fler män än kvinnor i Jönköpings län tror att det är i storstadsregionerna som svenskarna kommer att bo i, 75 procent av männen väljer det alternativet jämfört med 62 procent bland kvinnorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar