onsdag 28 mars 2012

Svenskar dissar fastighetsmäklare på Twitter

Så skriver Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande med anledning av en ny kartläggning som visar att en tredjedel av alla inlägg från Twitter och Facebook som handlar om mäklare är negativt laddade. 12 procent är positiva och 55 procent är neutrala. Det är vanligare att man kommenterar yrkesgruppen mäklare i allmänhet (58 procent) än att man talar om en enskild mäklare som man varit i kontakt med (42 procent). Antalet negativa inlägg om yrkesgruppen är nästan dubbelt så många (39 procent) som antalet inlägg om enskilda mäklare (23 procent).
-        Vi vet från tidigare undersökningar att allmänheten har relativt låg förtroende för yrkesgruppen. Och vi kan nu se att det avspeglas även på Twitter. Den här bilden måste vi ta på allvar och hela tiden jobba för att förändra, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån. Samtidigt vet vi att de som varit i kontakt med en mäklare är nöjda. Kundnöjdheten i branschen är relativt hög jämfört med många andra branscher. Det tyder på att allmänheten ibland har en skev bild och vi har en pedagogisk uppgift att visa hur mäklarna arbetar och hur kunniga och kompetenta de är.
Ett gott råd är att jämföra fastighetsmäklare noga innan man bestämmer sig för vilken man ska anlita. Det bör ju öka sannolikheten att säljaren blir nöjd med både affären och mäklaren och bidra till att yrket får ett bättre rykte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar